Het is een onderzoek geweest door Vodafone, die gekeken hebben hoe wij Nederlanders omgaan als het gaat om mobiel internet over de grens. En wat valt op? We zijn als het hierom gaat eigenlijk erg verantwoordelijk bezig!

Mobieltje in het buitenland

De GSM blijft net als de eigenaar voornamelijk in ruststand op vakantie.

Want de trend blijkt te zijn dat de meesten nog op de ouderwetse manier, dus via SMS of bellen, het thuisfront laat weten hoe het is en of ze veilig zijn aangekomen. Het is erg opvallend dat onze medelanders goed nadenken over de kosten als ze op vakantie zijn. Aan de andere kant zegt het ook iets over providers: Is het buitenland een manier geworden om hoge prijzen te rekenen? Want we kunnen dit gedrag ook als een gevolg zien dat men alert is, omdat men weet dat ze anders een dikke rekening op de mat krijgen.

Als dit laatste voor u van toepassing is, niet getreurd. Want een groot deel van de providers heeft nu ook erg aantrekkelijke tarieven voor internet in het buitenland. U kunt zelfs abonnementen die gedeeltelijk gericht zijn op tarieven voor als u werkt of op vakantie bent in het buitenland afsluiten. Neem een kijkje bij de mobiel abonnement aanbiedingen en u zal zien dat dit soort abonnementen verkrijgbaar zijn.

Wat dat betreft spelen providers meer in op de reislustige gebruiker, en dat is een goede ontwikkeling. Het is al zelfs zover gegaan dat er abonnement automaten op Schiphol staan zoals u hier al eens heeft gelezen, dus aan de vindingrijkheid ligt het niet!