Over innovatie gesproken! Hollands Nieuwe heeft nu een automaat geplaatst op Schiphol waar je een abonnement voor je mobiel kan afsluiten. Het doet een beetje Japans aan, daar heeft men namelijk automaten voor alles wat je maar kan bedenken. Naar verluid werkt de automaat ook nog eens naar behoren, dus het lijkt een schot in de roos voor dit bedrijf.

Het is ook tamelijk ludiek en erg origineel, want wie verwacht dit nou – loop je door Schiphol en daar staat zomaar een machine waar je GSM abonnementen kan kopen. Het is opvallend, dus qua marketing is het waarschijnlijk nog aantrekkelijker dan de eigenlijke verkopen van abonnementen van deze machine.

Eerste automaat voor mobiele abonnementen in Nederland

Foto: MobileCowboys.nl

Wij zijn benieuwd of dit idee volging zal krijgen door het hele land, en of andere mobiele aanbieders er ook aan mee gaan doen. Vervanging van winkels en internet zal het niet zijn, maar we zijn wel van mening dat het een uitbreiding is die op zichzelf een reële kans van slagen heeft. Maar voor prijzen vergelijken en oriënteren op de markt zijn bijvoorbeeld onze abonnement mobiel top 10 of onze sim only aanbiedingen altijd nog de betere optie, omdat je zo het voordeligste abonnement rustig en onpartijdig kan uitzoeken.