Wij houden een oogje in het zeil wat betreft populaire mobiele telefoons en wie het populairste is. En als we alle factoren bekijken van de oorlog tussen het Zuid-Koreaanse Samsung en het Amerikaanse Apple, dan trekken de Aziaten op het moment aan het langste eind. Maar de iPhone 5 is wel onderweg!

De strijd tussen de twee die al zolang doorzeurt leek met de uitspraak in het voordeel van Apple de climax te bereiken, maar toen leek de impact op de verkoopcijfers van Samsung al niet heel dramatisch te zijn. Integendeel: De verkoop van de Galaxy SIII schoot omhoog, inclusief in het land waar de uitspraak geldt, de V.S. En ondanks dat Apple keer op keer weer nieuw verzet tegen hun rivaal lijkt te bedenken, komt het over op de consument die het circus volgt als wanhopige pogingen om Samsung vleugellam te maken. Ook vandaag weer, Apple eist nu opeens $3 miljard van Samsung, wat eerst nog $1 miljard was.

Al dit rechtzaak geweld is ons inziens onnodig – Apple heeft dit niet nodig om producten te verkopen. Met de uitspraak werkte het zelfs averechts toen de verkopen van de concurrent hierdoor juist een impuls kregen. Apple heeft op zichzelf een zeer effectieve marketingmachine, dus ze kunnen zich hier beter op concentreren dan nutteloze rechtzaken aanspannen. Het is het merk met de meest volgzame gebruikers: Er is geen ander elektronica merk waar mensen nota bene bij elk nieuw product voor de deur slapen om als eerste grote bedragen ervoor neer te tellen. Dan lijkt ons dat wanneer ze deze groep nog groter maken, ze helemaal niets te vrezen hebben van hun concurrentie. Op de Amerikaanse TV was onlangs een leuke test te zien: Men nam het oude model S4 van de iPhone en zei tegen voorbijgangers dat het de nieuwe S5 was. Elk merk zou een moord doen om dit soort klanten te krijgen! 😉

Dit was een week geleden, en inmiddels komt in de Verenigde Staten de iPhone 5 morgen echt uit. De pre-orders waren al eerder begonnen en die bereikten record hoogtes: Maar liefst 2 miljoen in 24 uur tijd, dubbel zoveel als bij de voorganger het geval was. In Nederland komt deze nieuwe Apple telg uit op 28 september dus hou onze GSM aanbieding pagina in de gaten, want natuurlijk houden we de lijst up-to-date zodat de webshops met de beste deals, zowel met als zonder mobiel abonnement, bovenaan komen te staan.

Wij zijn erg benieuwd wie uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken. Zowel de verkoopstrijd als de justitiële strijd is nog lang niet over. En het ziet ernaar uit dat Samsung de trekjes van Apple nu begint over te nemen met een tegenaanval rechtzaak! Het is net een soapserie waar geen einde aan zit.