Het is een getouwtrek van jewelste, het wereldwijde juridische gevecht tussen smartphone giganten Samsung en Apple. Apple heeft nu een stukje territorium veroverd in Amerika, want daar was de uitspraak die ging over de inbreuk van hun patenten door Samsung in hun voordeel beslist.

De strijd der mobiele telefoon giganten

Mobiele telefoonmakers Apple en Samsung strijden nog steeds

Deze uitspraak heeft als resultaat dat er een verbod zal komen in Amerika op de Galaxy S2 en de eerste S-modellen reeks, samen met andere telefoons die vergelijkbaar zijn met deze succesmodellen van Samsung. In totaal blijkt uit de rechtzaak dat er maar liefst achtentwintig verschillende Samsung modellen inbreuk maken op patenten van Apple. Zo op het eerste gezicht lijkt het erop dat dit een grote tegenslag is voor Samsung, maar gezien het vooral om oudere modellen gaat, zal de schade meevallen: Er is al geruime tijd de opvolger van de SII op de markt, en die mag gewoon in de winkels blijven liggen.

Het lijkt op een titanenstrijd waar beiden elkaar zoveel mogelijk het leven zuur proberen te maken, maarja, gezien de nieuwste modellen geen inbreuk maken op patenten lijkt de grootste strijd over te zijn. Overigens gaat deze uitspraak puur over de Amerikaanse markt, dus dit heeft geen invloed op ons kleine kikkerlandje.