Na de invoer van het nieuwe abonnement type waar men een toestel bij kan leasen in plaats van echt zelf houden is er weer iets nieuws. Vodafone brengt onder de naam “Red” abonnementen met toestelafbetaling binnenkort aan de man. Dat wil zeggen dat je een sim only abonnement afsluit, en hier vervolgens een toestel bij kan kiezen. Hoe duurder het toestel, hoe meer de maandelijkse afbetaling voor dit toestel wordt: Je uiteindelijke uitgaven zijn dan je abonnementsprijs + je telefoon afbetaling.

Wij zijn van mening dat het niet erg veel verschil is met de huidige abonnementsvormen inclusief telefoons: Hier betaalt men ook gewoon een toestel af voor de tijd van je contractsduur, alleen het wordt geen afbetaling genoemd. Het bedrag zit gewoon bij het maandelijkse abonnementsbedrag in. Dus eigenlijk is het een kwestie van een aloud beestje wat ze nu eindelijk eens bij de naam noemen.

Wie weet komen er nog details waarin wel echte verschillen naar voren komen. Het is trouwens in het nieuws gekomen als een sim only met een toestel op afbetaling… Maar als het een echte simonly is dan zit er helemaal geen toestel bij. Vandaar de naam ‘alleen sim’! Het komt nu nog dus over als gegoochel met termen voor iets wat allang bestaat. Dit nieuws is echter vers van de pers, dus wanneer meer details bekend zijn zullen we hierover berichten!