Er is een nieuwe ontwikkeling gaande over hoe een mobiel abonnement kan worden afgesloten, Hi en Telfort zijn de eersten die het toepassen. Het is een abonnement waar men geen nieuw toestel, al dan niet verkapt, bijkoopt, maar waar een nieuw toestel kan worden geleased. Dit kan u geld besparen als u bij nieuwe abonnementen ook graag een nieuwe telefoon wil.

Deze lease opzet wordt bijvoorbeeld bij Telfort een ‘0 euro’-abonnement genoemd. De twee providers van moederbedrijf KPN spelen zo in op de manier waarop veel consumenten een nieuw abonnement afsluiten: Namelijk tachtig procent van deze consumenten ruilt hun oude mobiel in of verkoopt deze.

Telfort mobiel logo

Telfort volgt Hi op met hun nieuwe 0 euro mobiele abonnementen

Vandaar dat men nu niet het volle pond voor een nieuwe telefoon hoeft te betalen als men kiest voor deze opzet. Door een toestel te leasen voor een paar euro per maand tot ongeveer dertig tot veertig euro extra voor een duur toestel, worden sommige abonnementen aantrekkelijker voor mensen die geen GSM erbij willen die zij moeten kopen.

We zijn benieuwd. Wilt u helemaal geen telefoon erbij (dus ook geen lease toestel zoals deze nieuwe ontwikkeling) dan zijn er natuurlijk nog de Sim-Only abonnementen. Wij zijn benieuwd hoe deze nieuwe opzet zal uitpakken en of meerdere providers gaan volgen.