Samsung heeft net de nieuwe Galaxy S 3 gelanceerd: Op het eerste gezicht een upgrade van de S2, maar de futuristische extra’s maken het een uniek mobieltje. Waar de eerste Samsung smartphones nog leken de Apple iPhones na te apen in zekere zin (wat zelfs uitliep op rechtzaken tussen de twee giganten), is het nu Samsung die het stokje heeft overgenomen en voorop begint te lopen.

De Samsung Galaxy telefoon lijn

Samsung Galaxy telefoons gepresenteerd

Eerst de details van het toestel die men verwacht: De nieuwe Samsung GSM gebruikt een krachtige quad-core processor, een 8 megapixel camera en dit alles is te bedienen met een super HD-scherm van 4,8 inch. Uiteraard is dit een prachtig scherp en sterk AMOLED-scherm, waar deze fabrikant bekend om staat.

Dit klinkt leuk, maar nog niet bijzonder. Maar waar deze mobiel de enigste in zijn soort in is, is de nieuwe geïntegreerde afstands sensor van de bediener en het gezichtsherkenningssysteem. Hoe ze dit hebben toegepast met het dagelijkse gebruik is iets wat je eerder alleen in science fiction films zou tegenkomen. Een korte opsomming van deze toepassingen:

  • Oogcontact bediening, dat wil zeggen dat zolang je naar het scherm kijkt, dat het toestel actief blijft.
  • Breng je het toestel naar je hoofd bij bijvoorbeeld het lezen van een SMS, dan belt deze automatisch de verzender van de SMS. Dit is een toepassing waarbij de afstandssensor dus gebruikt wordt.
  • Een ander punt is Wifi Direct, dit zorgt voor een supersnelle bestandsoverdrachten tussen twee telefoons.

Dit zijn de hoofdpunten, maar er zijn nog veel meer leuke nieuwe features op deze Samsung mobiel. Binnenkort dus verkrijgbaar bij de GSM en mobiele abonnement webshops die wij op onze hoofdpagina hebben staan, dus hou deze in de gaten!