Mobiele telefoons worden steeds beter, en gaan er steeds beter uitzien. De opkomst van de iPhone 7 word veel besproken deze dagen. Voorlopig moeten we in Nederland nog ongeveer een maandje wachten terwijl die in Amerika al 2 weken uit is. iPhone is niet de enige speler die zijn telefoons blijft verbeteren, Samsung, LG en HTC doen dit ook. Hoe weten ze dan toch elke keer weer het telefoongebruik te verbeteren, en een telefoonopname makkelijker te maken? 

De evolutie van het designResolutie is één van de dingen waar veel aandacht aan word besteed tijdens het ontwikkelen van een telefoon of een nieuwe versie van een telefoon. Er moet gestreefd worden naar een continue verbetering van de beeldschermkwaliteit. De beelden moeten helderder, sneller en vloeiender zijn telkens als er een nieuwe telefoon uitkomt. De snelheid van de telefoon is ook heel belangrijk. Door de onderling hoge concurrentie moeten telefoonproducenten ervoor zorgen dat de programma’s op de telefoon zo snel en vloeiend mogelijk lopen. Als het 3 minuten duurt voordat je een app kan opstarten neigen veel mensen om naar de concurrent over te stappen.

Het design is ook erg belangrijk. De telefoon moet er mooi en stylish uitzien om er voor te zorgen dat mensen je telefoon kopen en om een bepaald imago te creëren. De telefoons moeten er niet alleen mooi uitzien, het design moet ook functioneel zijn. De telefoon moet niet te dik maar ook niet te dun zijn. Dit geld ook voor het gewicht van de telefoon, de telefoon moet niet te zwaar maar ook niet te licht zijn. De telefoon moet ook van een materiaal worden gemaakt niet tegen een stoot kan, anders kan de klant de telefoon gelijk terugbrengen na elke slag of stoot. Kortom, de telefoon moet zowel van binnen als van buiten in balans en in orde zijn om zo de telefoonservice voor de klant zo makkelijk mogelijk te maken.