De mooiste smartphone van Samsung ooit. Zo wordt de Samsung Galaxy S6 omschreven en daar is niets van gelogen. Het paradepaardje van Samsung is in 2015 gepresenteerd en vanaf dat moment was het toestel meteen al erg gewild. Niets voor niets is de Samsung Galaxy S6 dan ook de populairste smartphone op dit moment. Het toestel beschikt over vele vernieuwende specificaties en heeft daarnaast ook nog eens een prachtig design. Het toestel zal moeten concurreren met de iPhone 6s en de 6s Plus.

Het toestel in vogelvlucht

samsung-galaxy-s6De Samsung Galaxy S6 is een prachtig toestel, met een super-amoled-scherm van 5,1 inch. Het scherm heeft een enorm hoge resolutie van 2540 x 1440 pixels. Hierdoor worden alle kleuren natuurlijk prachtig afgebeeld. Door deze hoge resolutie, is de pixeldichtheid natuurlijk ook zeer indrukwekkend. De behuizing van het toestel is gemaakt van metaal in combinatie met glas, waardoor het prachtige scherm natuurlijk ook goed beschermd blijft. Ook voelt het toestel enorm duurzaam aan. Met de Samsung Galaxy S6 kunnen natuurlijk ook prachtige foto’s worden gemaakt. De camera heeft namelijk een flinke upgrade gehad. De megapixels zijn hetzelfde gebleven, namelijk 16, maar Samsung heeft de sensor en de lens behoorlijk aangepakt. Zo wordt er veel meer licht opgevangen en ook kunnen bewegende beelden enorm scherp worden vastgelegd. Ook de camera aan de voorkant heeft een flinke upgrade gehad. Deze beschikt nu namelijk over maar liefst 5 megapixels.

Software en geheugen

Het besturingssysteem waarop de Samsung Galaxy S6 draait, is Android 5.0 Lollipop. Deze versie is de eerste grote update van het besturingssysteem. Deze versie is een stuk simpeler in gebruik, iets wat men natuurlijk graag hoort. Ook is de Galaxy S6 een stuk sneller en efficiƫnter geworden. Dit komt doordat het toestel draait op een 64-bits Exynos 7 octacore processor. Het werkgeheugen waarover deze nieuwe smartphone beschikt, is 3GB. Het opslaggeheugen van het toestel is niet uitbreidbaar. Zodoende is het erg belangrijk om van te voren goed na te denken, over welke variant er van de Samsung Galaxy S6 wordt afgenomen. Het toestel is namelijk te verkrijgen met een opslaggeheugen van 32GB, 64GB en 128GB.

Bron: http://www.samsunggalaxys7abonnement.net/