Uit onderzoek is gebleken dat 20% van alle Nederlanders hun mobieltje gebruikt voor internetbankieren. Het is geen onlogische onwikkeling, omdat natuurlijk steeds meer mensen smartphones hebben in plaats van ‘normale’ GSM’s, die enkele jaren geleden nog de boventoon voerden.

Mobiel bankieren veilig?

Bankier verantwoord via mobiel

Waarom veel mensen dan zelfs hun geldzaken met hun telefoon checken, komt volgens de onderzoekers van Wijzer in Geldzaken doordat het altijd en overal mogelijk is. En volgens ons is een andere reden dat vooral in deze tijden de financiƫle onzekerheid toegenomen is door de recessie, waardoor mensen steeds bewuster uitzoeken of ze iets nodig hebben, en of ze dus ook het geld ervoor hebben.

Wat dat betreft is het een positieve ontwikkeling. Maar een kanttekening is dat wanneer je geldzaken op je GSM gaat regelen, je ook kwetsbaarder wordt voor mensen die kwaad in de zin hebben. Hoewel de banken zeggen dat met je mobiel bankieren net zo veilig is als via je pc of laptop thuis, is het af te vragen of dit ook echt zo is – en de berichten van experts op dit gebied ondersteunen deze gedachte.

Ongetwijfeld zal de beveiliging verbeteren hoe verder de ontwikkeling van deze internet bankier apps gaat, maar voor nu is ons advies om het alleen in geval van nood te doen. Gebruik je gezonde verstand en wees verantwoord, dat bespaart een hoop ellende in de toekomst!