Vodafone is het populairste jongetje in de Europese telecom klas: Amerikaanse provider AT&T wil het bedrijf kopen voor miljarden. In de wandelgangen wordt ook gespeculeerd over een rol van Verizon, een andere US provider, in deze overname. Oorspronkelijk was de berichtgeving dat naast AT&T die de eigenaar wil worden, ook Vodafone’s aandeel in Verizon weer terug wordt gekocht door Verizon. Het gaat om 45% van de aandelen van Verizon die Vodafone nu nog in handen heeft.

AT&T wil Vodafone overnemen voor ongeveer 190 miljard euro. Dit zou volgens de Financial Times in samenwerking gaan met Verizon in de hierboven aangegeven constructie, hoewel Verizon een dealtje samen met AT&T uitsluit volgens het bedrijf zelf. Dus hoewel er nog onduidelijkheid is over hoe de koopconstructie van AT&T er uiteindelijk uit gaat zien, feit blijft dat het Amerikaanse bedrijf het Britse Vodafone absoluut wil overnemen.

Dit zal een aardverschuiving zijn in de Telecom wereld, omdat er een cross-over ontstaat tussen Amerika en Europa. Het zal interessant zijn om te zien wat er precies zal gaan gebeuren, en wat dit voor effect heeft voor jij en ik, oftewel de consument! Wat denk jij wat er gaat gebeuren, als het doorgaat? Boze tongen beweren dat alles nog duurder gaat worden – anderen zijn van mening dat de Europese Unie deze deal nooit zal toelaten. We zijn benieuwd wat onze lezers denken, dus reageer en laat het ons weten.